Ahtapot Izgara Tarifi
Ahtapot Izgara tarifi: Ahtapot Izgara için gerekli malzemeler nelerdir? Ahtapot Izgara nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Ahtapot Izgara yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram ahtapot
- 10 gram kekik
- 20 gram sarımsak
- 30 gram zeytinyağı
Salatası için:
- 70 gram haşlanmış börülce
- 50 gram roka
- 20 gram yeşil soğan
- 20 gram zeytinyağı
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu
Ahtapot Izgara tarifi nasıl yapılır?
- Ayıklanmış ahtapotu; zeytinyağı, sarımsak ve kekikle harmanladıktan sonra uzun bir süre fırında pişirin.
- Salatası için; ayıklanmış roka yaprakları ve yeşil soğanı ince ince doğrayın. Haşlanmış börülce ilavesiyle harmanlayıp servis tabağına alın. Zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyuyla karıştırın.
- Yumuşayana kadar fırında pişirdiğiniz ahtapotu servis öncesinde kısa bir süre ızgarada pişirip servis tabağına alın. Bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Ahtapot Izgara tarifinin püf noktası nedir?
Ayıklanmış ahtapotu; defne yaprağı, kuru soğan, limon kabuğu, tane karabiber ilavesiyle hazırladığınız aromatik suda haşladıktan sonra da ızgarada pişirerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.