Ağzı Açık Tarifi
Ağzı Açık tarifi: Ağzı Açık için gerekli malzemeler nelerdir? Ağzı Açık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Ağzı Açık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
İç Malzemesi için:
- 4 adet yumurta
- 350 gr. beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
Yağlamak İçin:
- 150 gram eritilmiş margarin
- 150 ml. sıvı yağ
Ağzı Açık tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru hazırlamak için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp, yoğurun.
- 4 beze olacak şekilde ayırın ve 15 dakika dinlendirin.
- Açtığınız bir bezenin her yerini sıvıyağ ve margarinli karışım ile yağladıktan sonra iki tarafından da katlayıp tekrar yağlayın ve kare şekline gelinceye kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Açtığınız diğer bezenin içerisine bu katlı hamuru koyun ve her yeri yağlı olacak şekilde tekrar üzerine katlayın.
- Elinizdeki diğer 2 bezeye de bu işlemi uygulayın. 2 adet olacak bezeleri 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamurları ceviz büyüklüğünde kareler olacak şekilde kesin.
- Kestiğiniz kareleri elinizle veya merdaneyle çok az açarak şekil verin.
- Yumurta, peynir ve maydanozla hazırladığınız harçtan 1 'er kaşık hamurlarınızın ortasına yerleştirin.
- Kenarlardan bükerek katlayın.
- Fırın tepsisine dizdiğiniz ağzı açıkları 180 derece fırında 25 dakika pişirin.