Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ağzı Açık Tarifi

Ağzı Açık

Ağzı Açık Tarifi

Ağzı Açık tarifi: Ağzı Açık için gerekli malzemeler nelerdir? Ağzı Açık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ağzı Açık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz

İç Malzemesi için:

  • 4 adet yumurta
  • 350 gr. beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)

Yağlamak İçin:

  • 150 gram eritilmiş margarin
  • 150 ml. sıvı yağ

Ağzı Açık tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru hazırlamak için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp, yoğurun.
  • 4 beze olacak şekilde ayırın ve 15 dakika dinlendirin.
  • Açtığınız bir bezenin her yerini sıvıyağ ve margarinli karışım ile yağladıktan sonra iki tarafından da katlayıp tekrar yağlayın ve kare şekline gelinceye kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Açtığınız diğer bezenin içerisine bu katlı hamuru koyun ve her yeri yağlı olacak şekilde tekrar üzerine katlayın.
  • Elinizdeki diğer 2 bezeye de bu  işlemi uygulayın. 2 adet olacak bezeleri 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen hamurları ceviz büyüklüğünde kareler olacak şekilde kesin.
  • Kestiğiniz kareleri elinizle veya merdaneyle çok az açarak şekil verin.
  • Yumurta, peynir ve maydanozla hazırladığınız harçtan 1 'er kaşık hamurlarınızın ortasına yerleştirin.
  • Kenarlardan bükerek katlayın.
  • Fırın tepsisine dizdiğiniz ağzı açıkları 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025