Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ağlayan Pasta Tarifi

Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tarifi

Ağlayan Pasta tarifi: Ağlayan Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Ağlayan Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ağlayan Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 paket kabartma tozu

Fırın tepsisini yağlamak için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Keki ıslatmak için:

  • 2 su bardağı süt

Kreması için:

  • 1 paket toz krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt

Çikolata sosu için:

  • 300 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema

Ağlayan Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Pastanın kekini hazırlamak için; karıştırma kabına alıp toz şeker ve yumurtayı aktarın.
  • Hafif beyaz bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
  • Süt ve ayçiçek yağı ekledikten sonra tüm sıvı malzemeleri kısa bir süre daha çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyin.
  • Harca ekleyin.
  • Kattığınız kek harcını mikser yardımıyla homojen bir hal alana kadar karıştırmayı sürdürün.
  • Portakal suyunu da ilave edip çırpın.
  • Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabını tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
  • Pastanın kreması için; toz krem şantiyi, soğuk sütle çırptıktan sonra kıvam alması için buzdolabında bekletin.
  • Çikolata sosu hazırlamak için; bitter çikolatayı küçük küpler halinde kesin. Kaynatın. Soğuması için oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Fırından çıkan kekin üzerine sütü azar azar gezdirin ve kekin içine çekmesi için kısa bir süre bekleyin.
  • Hazırladığınız krem şantiyi spatula yardımıyla kekin üzerine sürün.
  • Akışkan durumda olan oda sıcaklığındaki çikolata sosu pastanın üzerine gezdirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
  • Üzerinden çikolata akan pastayı, arzu ettiğiniz gibi süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Ağlayan Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Krem şantili katmanın üzerine çikolata sosunu dökerken çikolata sosun sıcak olmadığından emin olun. Aksi takdirde krem şanti eritip çikolata sos ile karışabilir. Ağlayan pastanın kekini hazırlamak için orta boyutta dikdörtgen kalıp tercih edin, mümkünse 30x20 cm boyutlarında kek kalıbı veya borcam kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025