Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan Kek

Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan Kek tarifi: Ağlayan Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Ağlayan Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ağlayan Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı süt (keki ıslatmak için)

Kreması için:

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1,5 çay bardağı soğuk süt

Sosu için:

  • 200 gram bitter çikolata
  • 200 ml. krema
  • 1/2 çay bardağı süt

Ağlayan Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri geniş bir kaseye alın.
  • İyice kabarıp şekerler eriyinceye dek çırpın.
  • Sütünü ekleyin ve karıştırın.
  • Kek için kalan tüm malzemeleri elekten geçirin ve güzelce karıştırın.
  • Yağlamış olduğunuz 30x20 boyutlarında bir borcama kek karışımını alın. Isıtmış olduğunuz 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve ardından bir çatal yardımıyla delerek sütle ıslatın. Dinlenmesi için yaklaşık 15-20 dakika  kadar buzdolabında bekletin.
  • Soğuk sütle çırparak hazırladığınız krem şantiyi kekin üzerine dökün.
  • Uzun bir spatula yardımıyla yayın ve üzerini iyice düzeltin. En az 1 saat olmak üzere tercihen 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Bu sırada çikolatalı sosunu hazırlamak için krema ve sütü bir sos tenceresinde ısıtın. Kaynamadan hemen önce ocaktan alarak parçaladığınız çikolatayı içine ekleyin ve sos kıvamını alıncaya dek çırpıcıyla karıştırın. Sıcaklığı çıkana kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Buzdolabından çıkardıktan sonra dilimlediğiniz kekin üzerine oda sıcaklığındaki sosu dökerek servis edin. Ağlayan kekiniz hazır, afiyet olsun!

Ağlayan Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kek soğumadan krem şantisini sürmeyin aksi halde kekin üzerinde eriyecek ve kıvamı bozulacaktır. Aynı şekilde çikolata sos sıcakken ağlayan kek üzerine dökmeyin, krem şanti eriyecek ve çikolatalı sosla karışacaktır. Her katmanın dinlenmesi ve sıcak olmaması katmanların görüntüsü ve lezzeti açısından önemli bir noktadır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025