Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan Kek

Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan Kek tarifi: Ağlayan Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Ağlayan Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ağlayan Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu
  • 1,5 su bardağı süt

Ağlayan Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • İçerisine 4 yemek kaşığı süt ekliyoruz.
  • Elediğimiz kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu da katıp tekrar çırpıyoruz.
  • Hamurumuzu yağladığımız kalıba döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
  • Kekimiz piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca üzerine 1.5 su bardağı sütümüzü dökelim ve soğumaya bırakalım.
  • Hazırladığımız krem şantiyi kekin üzerine yayalım ve keki o şekilde buzdolabında 1-2 dinlenmeye bırakalım.
  • En son çikolata sosumuzu hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  • Sosu da döktükten sonra tekrar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Ağlayan Kek tarifinin püf noktası nedir?

Malzemeleriniz oda sıcaklığında olsun. Kekin üzerine krem şanti döktükten sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın ve çikolata sosunu dökerken de kesinlikle soğumuş olmasına özen gösterin yoksa krem şantiniz erir. Çikolata sosunu çok akışkan sevmediğim için 2 su bardağı süt ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025