Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye tarifi: Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tuzlu kurabiye için:
- 2 adet yumurta beyazı
- 2 yemek kaşığı sirke (elma veya beyaz)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Sarısını bir kenara alın. Yumurta akını, sirke ve sıvı yağı geniş bir kaseye alın ve karışım hafifçe beyazlaşana dek çırpıcıyla karıştırın.
- Kurabiye hamuru için geri kalan tüm kuru malzemeleri üzerine ekleyin.
- Spatula veya tahta kaşık yardımıyla sıvı ve kuru malzemeler birleşene dek karıştırın.
- Kurabiye hamuru toparlanıp homojen hale gelmesi için elinizde 1-2 dakika yoğurun.
- Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve şekil verin. Tüm hamur bitene dek işlemi tekrar edin. Dilerseniz hamurun yarısını streçleyip ertesi gün kullanın.
- Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla üzerlerine sürün.
- Son olarak azar azar çörek otunu üzerlerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış alt-üst açık ayarda 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkana dek dinlendirin ve ardından servis edin. Ağzı kapalı ve hava almayan bir kapta 3-4 gün boyunca bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz.