Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi

Ağızda Dağılan Poğaça

Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi

Ağızda Dağılan Poğaça tarifi: Ağızda Dağılan Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Ağızda Dağılan Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ağızda Dağılan Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 7 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ağızda Dağılan Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • İki yumurtadan birinin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırıyoruz.
  • Geniş bir yoğurma kabına, oda sıcaklığındaki tereyağını kalan yumurtaları ekliyoruz.
  • Yoğurdu , sıvı yağı, tuzu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
  • 3,5 su bardağı unu kontrollü biçimde ekleyip yoğuruyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlak biçime getirip içerisine ne istersek onu koyuyoruz.
  • Tepsiye yerleştirip, üstlerine yumurtanın sarısını sürüyoruz. Susam, çörekotu ekliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025