Ağızda Dağılan Poğaça Tarifi
Ağızda Dağılan Poğaça tarifi: Ağızda Dağılan Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Ağızda Dağılan Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Ağızda Dağılan Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 7 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ağızda Dağılan Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- İki yumurtadan birinin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırıyoruz.
- Geniş bir yoğurma kabına, oda sıcaklığındaki tereyağını kalan yumurtaları ekliyoruz.
- Yoğurdu , sıvı yağı, tuzu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
- 3,5 su bardağı unu kontrollü biçimde ekleyip yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlak biçime getirip içerisine ne istersek onu koyuyoruz.
- Tepsiye yerleştirip, üstlerine yumurtanın sarısını sürüyoruz. Susam, çörekotu ekliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.