Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye tarifi: Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 1 kahve fincanı nişasta
- 3 su bardağı un
Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derin bir kaseye alıp üzerine sıvıyağı, pudra şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı, limon kabuklarını ve suyunu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra nişastayı ekleyip yoğurup azar azar un ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Hamuru yoğurma kabına koyup üzerini streçle sararak buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlayıp şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmeliyiz.
Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye tarifi için servis önerisi
Türk kahvesi ya da çayla servis edebilirsiniz.