Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Agatha’nın Mendl’s Pastası Tarifi

Agatha’nın Mendl’s Pastası

Agatha’nın Mendl’s Pastası Tarifi

Agatha’nın Mendl’s Pastası tarifi: Agatha’nın Mendl’s Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Agatha’nın Mendl’s Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Agatha’nın Mendl’s Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 bardak un
  • 1 bardak su
  • 8 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Dolgusu için:

  • 50 gram çikolata sosu (beyaz, bitter veya sütlü olabilir)
  • 1 paket hazır puding
  • 1 paket krem şanti

Üzerini kaplamak için:

  • 2 damla gıda boyası
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı süt

Agatha’nın Mendl’s Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Su, yağ, tuz ve şekeri orta boy tencerede, orta ateşte kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra ateşten alın ve vakit kaybetmeden içine unu ekleyip karıştırın.
  • Tencereyi yeniden ocağa alın, hamur kıvamını alana kadar çok kısık ateşte biraz daha karıştırın.
  • Hamur kıvamını alınca ocaktan alıp ılımaya bırakın. Bu arada yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.
  • Çırpılmış yumurtaları hamura ekleyin ve tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
  • Karışımı pasta torbasına doldurun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Büyük, orta ve küçük olacak şekilde 3 boyda yuvarlak parçaları tepsiye akıtın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra ılıdığında yuvarlak hamurları alt kısımlarından bir küçük bıçak yardımıyla delin. İçini doldurmak için seçtiğiniz karışımı pasta torbasına koyun ve deliklerinden içlerine doldurun.
  • Pudra şekeri ve vanilyayı bir kapta karıştırın, hafif katılaşıncaya kadar süt ekleyip karıştırın. Bu karışımı 3 ayrı küçük kaba bölün. Kaplara pembe, yeşil ve lila renkte gıda boyalarından birer damla ekleyip karıştırın.
  • Pişmiş yuvarlak hamurların büyük olanlarını yeşil, orta boylarını pembe ve küçük olanlarını lila renkli kaplara yarısına kadar batırıp çıkarın ve katılaşmaları için büyük birtepsiye dizip bırakın. Dilerseniz kalan soslardan her defasında temizlediğiniz pasta torbasına aktarıp üstlerini çeşitli şekillerde süsleyin.
  • Üstünü kaplamak için kullandığınız karışıma oda sıcaklığında yumuşamış 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın. Bu karışımı, farklı boylardaki yuvarlak hamurları birbirine yapıştırmak için kullanacağız. Pasta torbasına ekleyin. Büyük yuvarlak parçaların üstüne bu karışımdan bir miktar sıkıp orta boyları oturtun; bunların üstüne de yine aynı karışımdan sıkıp küçük yuvarlakları oturtun. En tepeye minik çikolata parçaları, kakao taneleri veya başka süslemeler ekleyerek dekorasyonunuzu tamamlayın
  • Taze servis edin. Çay, kahve veya sütle çok iyi gider.

Agatha’nın Mendl’s Pastası tarifinin püf noktası nedir?

Dolgu malzemesi olarak belirtelerden malzemelerden birini ya da birkaçını kullanabilirsiniz. Gıda boyanızı pembe, lila ve yeşil renkte tercih edin. Gıda boyasını kullanırken aşırıya kaçmamaya özen gösterin. İki damla yeterli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025