Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Afyon Lokumu Tarifi

Afyon Lokumu

Afyon Lokumu Tarifi

Afyon Lokumu tarifi: Afyon Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? Afyon Lokumu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Afyon Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 mililitre süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 60 gram margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Afyon Lokumu tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebi için gerekli olan; süt, toz şeker, nişasta ve unu bir tencereye alın ve hiç pürüz kalmayana dek tel bir çırpıcı ile çırpın. Ardından içine vanilin ve margarini de ekleyin ve ocağın altını açın.
  • Sürekli karıştırarak kaynayıp göz göz olana dek pişirin.
  • Bir borcamın dibine Hindistan cevizini serpin
  • Pişirdiğiniz muhallebiyi dikkatlice, borcama aktarın.Oda ısısına gelene dek bir kenarda beklemeye alın.
  • 1 çay bardağı soğuk süt ile 1 poşet krem şantiyi mikser yardımı ile traş köpüğü kıvamına gelene dek çırpın.
  • Oda ısısına gelmiş olan muhallebinizin üstüne güzelce yayın.
  • Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat ya da bir gece bekletin. Buzdolabından aldıktan sonra şeritler şeklinde kesin ve yuvarlayın, dik olarak servis tabağına yerleştirin.Üstlerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Afyon Lokumu tarifinin püf noktası nedir?

Muhallebiyi hazırlarken kremamsı kıvamı yakalamak için, margarini en başından eklemeli ve piştikçe yavaş yavaş erimesini sağlamalısınız. Margarin yerine tereyağı da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025