Adıyaman Peynir Helvası Tarifi
Adıyaman Peynir Helvası tarifi: Adıyaman Peynir Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Adıyaman Peynir Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Adıyaman Peynir Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre su
- 750 gram toz şeker
- 500 gram irmik
- 250 gram tuzsuz dil peyniri
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Adıyaman Peynir Helvası tarifi nasıl yapılır?
Derin ve büyük bir tencerede su ve şekeri orta ateşte karıştırın, bir taşım kaynatın. Şerbete çok az yağ damlatın.
n Ocağın altını yüksek konumda tutun ve irmiği ekleyin. Büyük bir tahta kaşık ya da spatula ile sürekli karıştırarak irmik ve şerbetin toplanmasını sağlayın.
Ocağı ara ara kısıp ara ara açarak ve tenceredeki karışımı ortadan kenarlara doğru çekerek kıvam almasını sağlayın. Bu işleme irmikler tamamen yumuşayana kadar devam edin.
Sonrasında tencereye yağı azar azar, doğrudan irmikli karışımın üzerine dökerek ekleyin ve kaşıkla yedirin.
Karışım kıvamını aldıktan sonra elde didiklenmiş dil peynirlerini ekleyin ve peynirler eriyip helvaya karışana kadar bu işleme devam edin.
Helvayı sıcak olarak hemen servis edin. Dilerseniz tarçın ya da Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.