Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Adıyaman Peynir Helvası Tarifi

Adıyaman Peynir Helvası

Adıyaman Peynir Helvası Tarifi

Adıyaman Peynir Helvası tarifi: Adıyaman Peynir Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Adıyaman Peynir Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Adıyaman Peynir Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre su
  • 750 gram toz şeker
  • 500 gram irmik
  • 250 gram tuzsuz dil peyniri
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Adıyaman Peynir Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Derin ve büyük bir tencerede su ve şekeri orta ateşte karıştırın, bir taşım kaynatın. Şerbete çok az yağ damlatın.
  • Ocağın altını yüksek konumda tutun ve irmiği ekleyin. Büyük bir tahta kaşık ya da spatula ile sürekli karıştırarak irmik ve şerbetin toplanmasını sağlayın.
  • Ocağı ara ara kısıp ara ara açarak ve tenceredeki karışımı ortadan kenarlara doğru çekerek kıvam almasını sağlayın. Bu işleme irmikler tamamen yumuşayana kadar devam edin.
  • Sonrasında tencereye yağı azar azar, doğrudan irmikli karışımın üzerine dökerek ekleyin ve kaşıkla yedirin.
  • Karışım kıvamını aldıktan sonra elde didiklenmiş dil peynirlerini ekleyin ve peynirler eriyip helvaya karışana kadar bu işleme devam edin.
  • Helvayı sıcak olarak hemen servis edin. Dilerseniz tarçın ya da Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025