Adana Tava Tarifi
Adana Tava tarifi: Adana Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Adana Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Adana Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patlıcan
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 baş sarımsak
- 1 tutam karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Adana Tava tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları yıkayın ve alacalı olarak soyun. Küp küp doğrayın ve üstlerini geçecek kadar tuzlu suda, acılarının çıkması için yaklaşık 10 dakika bekletin.
- Kuru soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları soyun ve irice doğrayın. Biberleri halka halka, domatesleri ise kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları pembeleşene dek kavurun.
- Ardından patlıcanların suyunu süzüp yıkayın ve yarısını tencerenin dibine, pembeleşmiş olan soğanların üstüne serin.
- Patlıcanların üstüne biberlerin ve sarımsakların yarısını serpiştirin ve etin hepsini ekleyin.
- Etlerin üstüne kalan patlıcanları, biberleri ve sarımsakları serpiştirin. Bu aşamalarda kat kat döşüyoruz ve karıştırmıyoruz.
- En üste doğradığınız domatesleri yerleştirin ve suda çözdürdüğünüz salçayı üstlerine gezdirin.
- Tuz ve karabiberi de serptikten sonra, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
- Pişirme süresinin sonunda etlerin pişip, pişmediklerini kontrol edin ve yemeğinizi karıştırın. 5 dakika kadar yüksek ateşte pişirin ve ocaktan alın.
- Sıcak sıcak servis edin.