Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Adana Tava Tarifi

Adana Tava

Adana Tava Tarifi

Adana Tava tarifi: Adana Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Adana Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Adana Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patlıcan
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Adana Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları yıkayın ve alacalı olarak soyun. Küp küp doğrayın ve üstlerini geçecek kadar tuzlu suda, acılarının çıkması için yaklaşık 10 dakika bekletin.
  • Kuru soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları soyun ve irice doğrayın. Biberleri halka halka, domatesleri ise kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından patlıcanların suyunu süzüp yıkayın ve yarısını tencerenin dibine, pembeleşmiş olan soğanların üstüne serin.
  • Patlıcanların üstüne biberlerin ve sarımsakların yarısını serpiştirin ve etin hepsini ekleyin.
  • Etlerin üstüne kalan patlıcanları, biberleri ve sarımsakları serpiştirin. Bu aşamalarda kat kat döşüyoruz ve karıştırmıyoruz.
  • En üste doğradığınız domatesleri yerleştirin ve suda çözdürdüğünüz salçayı üstlerine gezdirin.
  • Tuz ve karabiberi de serptikten sonra, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
  • Pişirme süresinin sonunda etlerin pişip, pişmediklerini kontrol edin ve yemeğinizi karıştırın. 5 dakika kadar yüksek ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  • Sıcak sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025