Adalı Mezesi Tarifi
Adalı Mezesi tarifi: Adalı Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Adalı Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Adalı Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kültür mantarı
- 250 gram çekirdeksiz yeşil zeytin
- 250 gram kurutulmuş domates
- 2 adet dolmalık yeşil biber
- 2 adet dolmalık kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı ada çayı yaprağı
- 1 çay kaşığı tuz
Adalı Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Mezeyi hazırlamak için; üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarlarını çekirdeksiz yeşil zeytinlerle uyumlu olacak büyüklükte doğrayın.
- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayıkladığınız renkli dolmalık biberleri, uzun ince şeritler halinde kesin.
- Kurutulmuş domatesleri iki-üç eşit parçaya bölün. Ada çayının yapraklarını tek tek ayıklayın.
- Ayçiçek ve zeytinyağını geniş bir tavaya alın. Doğranmış kültür mantarı ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri, yüksek ateşte mantarlar hafif bir renk alana kadar soteleyin.
- Şeritler halinde kesilmiş renkli biberleri katın ve soteleme işlemini kısa bir süre sürdürün.
- Sıcak su ve tuzunu kattığınız mezeyi, yüksek ateşte 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Kurutulmuş domates parçaları ve ayıklanmış ada çayı yapraklarını kattıktan sonra mantarların kendi sıcaklığıyla karıştırın.
- Soğuyan mezeyi, arzuya göre üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Adalı Mezesi tarifinin püf noktası nedir?
Sebzeleri, ayçiçek ve zeytinyağı karışımında soteleyin. Sonrasında donduğu için tereyağı kullanmayın.Biberlerin erimemesi ve kurutulmuş domateslerin kendi aromasını korumasını için yüksek ateşe çok fazla maruz kalmaması önemli bir
Adalı Mezesi tarifi için servis önerisi
Servis tabağına aldığınız mezenin üzerine arzu ettiğiniz kadar zeytinyağı gezdirebilirsiniz.