Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acukalı Pofuduk Açma Tarifi

Acukalı Pofuduk Açma

Acukalı Pofuduk Açma Tarifi

Acukalı Pofuduk Açma tarifi: Acukalı Pofuduk Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Acukalı Pofuduk Açma nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acukalı Pofuduk Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 5 tatlı kaşığı acuka (arasına sürmek için)

Acukalı Pofuduk Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Süt ve mayayı derin bir kaba alıp tel çırpıcıyla karıştırıp 5 dakika bekletelim. Yağ, tuz ve sarımsak tozunu ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Unu da ekleyip spatula yardımıyla hamuru homojen hale getirelim. Elimizle biraz yoğurup üzerini örtüp 1 saat bekletelim.
  • Hamuru 5 parçaya ayırıp merdane yardımıyla açıp içine 1 tatlı kaşığı acuka sürüp yayalım. En ucundan başlayarak yukarı doğru rulo halinde sarıp uçlarını birleştirip tepsiye alalım.
  • Aynı işlemi diğer parçalara da uygulayalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirelim. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Acukalı Pofuduk Açma ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021