Acukalı Pofuduk Açma Tarifi
Acukalı Pofuduk Açma tarifi: Acukalı Pofuduk Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Acukalı Pofuduk Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Acukalı Pofuduk Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 5 tatlı kaşığı acuka (arasına sürmek için)
Acukalı Pofuduk Açma tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve mayayı derin bir kaba alıp tel çırpıcıyla karıştırıp 5 dakika bekletelim. Yağ, tuz ve sarımsak tozunu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Unu da ekleyip spatula yardımıyla hamuru homojen hale getirelim. Elimizle biraz yoğurup üzerini örtüp 1 saat bekletelim.
- Hamuru 5 parçaya ayırıp merdane yardımıyla açıp içine 1 tatlı kaşığı acuka sürüp yayalım. En ucundan başlayarak yukarı doğru rulo halinde sarıp uçlarını birleştirip tepsiye alalım.
- Aynı işlemi diğer parçalara da uygulayalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirelim. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim.