Acukalı Kıtır Toplar Tarifi
Acukalı Kıtır Toplar tarifi: Acukalı Kıtır Toplar için gerekli malzemeler nelerdir? Acukalı Kıtır Toplar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Acukalı Kıtır Toplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 yemek kaşığı  yulaf ezmesi
- 3 tatlı kaşığı  acuka
- 2 yemek kaşığı  sıcak su
- 2 yemek kaşığı  çekirdek içi
- 1 adet  yumurta akı
- 1 yemek kaşığı  yoğurt
- 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 1 çay kaşığı  sarımsak tozu
- 2 çay kaşığı  kekik
- 1/2 çay kaşığı  tuz
- 1 yemek kaşığı  sirke
Acukalı Kıtır Toplar tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta akı, yoğurt, sirke ve zeytinyağını çırpma teli ile iyice çırpalım. Acukayı ayrı bir kasede sıcak su ile açalım. İkisini bir kapta birleştirip çırpmaya devam edelim.
- Tuz, kekik ve sarımsak tozunu ekleyelim. Yulafı rondodan geçirip un haline getirelim. Sıvı karışım ile yulafı ve ay çekirdeğini birleştirip iyice yoğuralım.
- Minik toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Biraz ılındıktan sonra kıtır kıtır yiyelim.