Acukalı Kahvaltılık Ekmek Tarifi
Acukalı Kahvaltılık Ekmek tarifi: Acukalı Kahvaltılık Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Acukalı Kahvaltılık Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
90 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Acukalı Kahvaltılık Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 2 +3/4 su bardağı un (300 gram)
- 1/2 su bardağı ılık süt (100 ml)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker (5 gram)
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 2 adet yumurta (bir yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1/4 su bardağı zeytinyağı (50 ml)
- 1 çay kaşığı tuz (3 gram)
Acuka için:
- 1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası
- 1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
- 1 dilim ekmek içi
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1/3 su bardağı ceviz içi
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Acukalı Kahvaltılık Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Ceviz rondoda irice çekilir, başka kaba alınır. Rondoya geri kalan tüm malzemeler alınıp homojen olana kadar çekilir. Salçalı karışım ve cevizler kaşıkla karıştırılarak birleştirilir.
Acukalı Kahvaltılık Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Hamur 50 dereceye ısıtılıp kapatılan fırında çok daha iyi mayalanıyor. Tuz, maya aktifleştikten ve bir miktar unla karıştırdıktan sonra eklenmeli. Not: Ölçülerde 200 ml su bardağı ölçüsü kullanılmıştır.