Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acuka Tarifi

Acuka

Acuka Tarifi

Acuka tarifi: Acuka için gerekli malzemeler nelerdir? Acuka nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acuka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı (silme) pul biber
  • 1 çay kaşığı (silme) karabiber
  • 1 çay kaşığı (silme) kuru nane
  • 1 çay kaşığı (silme) çemen tozu
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam tuz

Acuka tarifi nasıl yapılır?

  • Baharatlar hariç tüm malzemeleri bir rondoda buluşturalım.
  • Harç özdeşleşene kadar yavaş devirde çekelim.
  • Tüm malzemeler karışınca baharatlarları ekleyip rondoyu biraz daha çalıştıralım.
  • Arzuya göre tuz ve baharat miktarı arttırabilir veya azaltılabilir. Afiyet olsun.

Acuka tarifi için servis önerisi

Üzerine tüm veya çekilmiş ceviz koyup süsleyebilirsiniz yahut çok az zeytinyağı gezdirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Acuka ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021