Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acuka Soslu Paneli Ekmek Kızartması Tarifi

Acuka Soslu Paneli Ekmek Kızartması

Acuka Soslu Paneli Ekmek Kızartması Tarifi

Acuka Soslu Paneli Ekmek Kızartması tarifi: Acuka Soslu Paneli Ekmek Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Acuka Soslu Paneli Ekmek Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acuka Soslu Paneli Ekmek Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 adet ekmek
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • 1.5 çorba kaşığı biber salçası
  • 1.5 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı (silme) kimyon
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber

Acuka Soslu Paneli Ekmek Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle sosumuzu hazırlıyalım.Bir sos tenceresine salça ve yağı ilave edip orta ateşte kavuralım.
  • Kavurduktan sonra ocaktan alalım. İçine karabiber, kimyon, acı pul biber, tuz damak tadımıza göre ilave edelim. En son galeta unu ekleyip tekrar karıştıralım. Sosumuz hazır.
  • Ekmekleri bir parmak genişliğinde ince olucak şekilde dilimleyelim.
  • Bir kasede mısır unu, pul biber, karabiber ekleyip karıştıralım.
  • Büyük bir tabakta yumurta süt ve bir tutam tuzu ekleyip güzelce çırpalım.
  • Öncelikle iki dilim ekmek arasına acuka sosundan sürelim. Üzerine ince şekilde dilimlenmiş kaşar koyalım. Elimizle güzelce ekmeğe bastıralım.
  • Ekmeği önce yumurtaya batıralım. Her yeri güzelce yumurtaya bulansın. Sonra komple mısır ununa bulayalım.
  • Tavaya biraz sıvı yağ dökelim. Ocağın altını açalım. Yağ kızmaya başlayınca ekmeği tavaya koyalım.
  • Arkalı önlü iyice kızarana kadar kızartalım.
  • Bütün ekmeklere aynı işlemleri yapalım.
  • Kızaran ekmekleri peçete serili tabağa alıp fazla yağını çektirelim.
  • Sıcak şekilde servis edelim.

Acuka Soslu Paneli Ekmek Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Ekmekler iyice kızarmalı.

Acuka Soslu Paneli Ekmek Kızartması tarifi için servis önerisi

Dilediğiniz kahvaltılık sosu kullanabilirsiniz. Kişi sayısına göre ekmekleri ve malzemeleri artırabilirsiniz. Sıcak şekilde servis ediniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025