Acuka Tarifi
Acuka tarifi: Acuka için gerekli malzemeler nelerdir? Acuka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Acuka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Acuka tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisinde domates ve biber salçasını zeytinyağı ile açın.
- Dövülmüş sarımsağı, cevizleri, ekmek içini ilave edin.
- Üzerine baharatları ekleyip iyice karıştırın.
- Kremamsı bir karışım elde ettiğinizde kavanoza koyup üzerine biraz zeytinyağı ekleyerek buzdolabında muhafaza edebilir, dileğiniz zaman tüketebillirsiniz. Afiyet olsun.
Acuka tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre kekik, toz kırmızı biber ya da acı biber de ekleyebilirsiniz. Kalori değeri bir kavanoz için hesaplanmıştır!