Açma Poğaça Tarifi
Açma Poğaça tarifi: Açma Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Açma Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Açma Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 8 su bardağı un
- 1 çay kaşığı çörek otu
Açma Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakın. Tepsinize yağlı kağıt serin ve bir kenara alın.
- Derin bir kaba ılık süt ve şekeri alıp, karıştırın. Ardından mayayı ilave edip, çırpın. Mayanın köpük köpük olması için bir süre bekleyin.
- Mayalı karışıma sıvı yağı, yumurtaları (1 tanesinin sarısını, üzerilerine sürmek için ayırın.) ve tuzu ekleyip, karıştırın. Unu ise azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın ortalama 8 bardak kadar un alıyor.
- Hamur kulak memesi kıvamına geldikten sonra, ele biraz yapışan bir hamur halini alacaktır. Hazırlanan hamuru bir bezle örterek mayalanması için bir kenarda bekletebilirsiniz.
- Yaklaşık 45 dakika sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın. Tezgahınıza biraz un serperek, elinizle çay tabağı boyutlarında açın. Rulo şeklinde sarıp, sağını ve solunu kıvırıp, açma şekli verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine, ayırdığınız yumurtayı sürerek ve çörek otu serperek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
- Yaklaşık 25-30 dakika sonra üzeri kızarınca fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Açma Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeleri muhakkak oda sıcaklığında kullanmaya dikkat edin. Dilerseniz bir harç hazırlayıp poğaçanın içine peynir, maydanoz, dereotu gibi sebzeler de koyabilirsiniz. Ayrıca çörek otu yerine susam da serpebilirsiniz.
Açma Poğaça tarifi için servis önerisi
Piştikten sonra kahvaltı sofralarınızda sıcacık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.