Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Açma Kete Tarifi

Açma Kete

Açma Kete Tarifi

Açma Kete tarifi: Açma Kete için gerekli malzemeler nelerdir? Açma Kete nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Açma Kete yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Üzeri İçin:

  • 2 adet yumurta sarısı

Ara Katlar İçin:

  • 250 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

İçi İçin:

  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz

Hamuru İçin:

  • 1 litre süt
  • 250 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı un (gerekirse artırın, yumuşak olmalı)

Açma Kete tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için tereyağını bir tencerede eritelim. Üzerine sütü de ekleyip ısıtalım. (Parmağımızı içine batırdığımızda 10 saniye tutabilmeliyiz)
  • Hamur yoğurma kabına ısıttığımız süt ve tereyağını alıp üzerine şeker ve mayayı ekleyip biraz bekletelim.
  • Ardından un ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Yumuşacık bir hamur elde etmeliyiz. Hamurumuz hazır olduğunda mayalanmaya bırakalım. (1 saat kadar mayalanması gerekir.)
  • Tereyağını bir tencereye alıp eritelim ve üzerine sıvı yağı ekleyelim. Ardından unu ve tuzu ekleyip kavurmaya başlayalım. Hafif renk aldığında iç helvamız hazır demektir.
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapalım. Bu bezeleri yufka kadar ince olmayacak şekilde açalım ve erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımından fırça yardımıyla sürelim.
  • Bir kenarını hafif katlayalım. İç helvasından düz bir şekilde dökelim. Rulo şeklinde sarıp gül şekli verelim. Daha sonra yumruğumuzla sıra sıra bastıralım.
  • Tepsiye alıp, 15 dakika kadar tepside mayalandıralım. Yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıttığımız fırında 30-35 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025