Açma Kete Tarifi
Açma Kete tarifi: Açma Kete için gerekli malzemeler nelerdir? Açma Kete nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Açma Kete yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Üzeri İçin:
Ara Katlar İçin:
- 250 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
Hamuru İçin:
- 1 litre süt
- 250 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı un (gerekirse artırın, yumuşak olmalı)
Açma Kete tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için tereyağını bir tencerede eritelim. Üzerine sütü de ekleyip ısıtalım. (Parmağımızı içine batırdığımızda 10 saniye tutabilmeliyiz)
- Hamur yoğurma kabına ısıttığımız süt ve tereyağını alıp üzerine şeker ve mayayı ekleyip biraz bekletelim.
- Ardından un ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Yumuşacık bir hamur elde etmeliyiz. Hamurumuz hazır olduğunda mayalanmaya bırakalım. (1 saat kadar mayalanması gerekir.)
- Tereyağını bir tencereye alıp eritelim ve üzerine sıvı yağı ekleyelim. Ardından unu ve tuzu ekleyip kavurmaya başlayalım. Hafif renk aldığında iç helvamız hazır demektir.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapalım. Bu bezeleri yufka kadar ince olmayacak şekilde açalım ve erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımından fırça yardımıyla sürelim.
- Bir kenarını hafif katlayalım. İç helvasından düz bir şekilde dökelim. Rulo şeklinde sarıp gül şekli verelim. Daha sonra yumruğumuzla sıra sıra bastıralım.
- Tepsiye alıp, 15 dakika kadar tepside mayalandıralım. Yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıttığımız fırında 30-35 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.