Açma Börek Tarifi
Açma Börek tarifi: Açma Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Açma Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Açma Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı Harç İçin:
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet domates püresi
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
Patatesli İç Harç İçin:
- 1 adet haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı lor peyniri
- 5-6 dal maydanoz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Açma Börek tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp elinize yapışmayan hale gelene kadar yoğuruyoruz.
- Poğaça hamuru gibi bir kıvam olacaktır.
- 6 parçaya ayırıp üzerini bezle örtüp dinlendiriyoruz.
- O esnada iç harcını hazırlamak için tavaya biraz sıvıyağ ekleyip kıymayı kavuruyoruz.
- Rengi dönünce soğanı ekleyip karıştırıyoruz.
- Salçasını, domatesi ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Patatesi iç harcı içinde patatesi ve loru ezip baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- 6 parçaya ayırdığımız hamurları teker teker yuvarlak şekilde çok ince olana kadar açıyoruz.
- Hamurun üzerini fırça yardımıyla zeytinyağı sürüyoruz ve dörde bölüyoruz.
- Hamurun geniş tarafına harcından koyup sarıyoruz ve gül böreği şeklinde yuvarlıyoruz.
- Üzerine biz bir şey sürmedik, isterseniz yumurta ya da zeytinyağı sürebilirsiniz.
- 190 derecelik fırında 20-30 dakika üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.