Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Açma Tarifi

Açma

Açma Tarifi

Açma tarifi: Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya (veya 2 paket kuru maya)
  • 7 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı

Açma tarifi nasıl yapılır?

    Açma tarifinin püf noktası nedir?

    Oda sıcaklığında tereyağını, tarifinde bahsedilen oran ve aşamalarda kullanmaya dikkat edin. Hazırladığınız açma hamurunu daha yumuşak olmaları için en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletmeye özen gösterin.Kullandığınız unun yoğunluğuna göre ekleyeceğiniz su miktarını az bir miktar azaltıp arttırabilirsiniz. Kullanacağınız suyu kış aylarında özellikle ılık kullanmak hamurun daha çabuk mayalanmasına yardımcı olacaktır. Kuru maya kullanmak isterseniz dilerseniz ılık su, bal veya şekerle aktive edip sonrasında karışıma ekleyebilirsiniz. Her katmanının tel tel olması için bolca tereyağı kullanmalısınız.


    Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

    TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

    Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025