Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Açma Tarifi

Açma

Açma Tarifi

Açma tarifi: Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 paket yaş maya (21 g)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 50 gram tereyağı

Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Hamurumuz için süt, su, sıvı yağı, şeker, tuz ve mayayı ekleyip elimizle karıştırıyoruz.
  • Ardından kontrollü şekilde unumuzu ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Hamurumuzu 1 saat mayalanması için bekletiyoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra bezelere ayırıyoruz.
  • Bezelerimizin üzerine parça parça tereyağımızı koyuyoruz.
  • Tatlı tabağı büyüklüğünde bezelerimizi elimizle açıyoruz. Tereyağımızda hamurla bütünleşmiş oluyor.
  • Fırın tepsimize açmalarımızı dizip 5-10 dakika bekletiyoruz.
  • Ayırdığımız yumurta sarısını açmalarımızın üzerine sürüyoruz. Bu sırada 200 derece alt üst ayarda fırınımızı ısıtıyoruz.
  • Pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Açma tarifinin püf noktası nedir?

Açmalarınızı fırından çıkarttıktan sonra üzerini nemli bir bez ile örterseniz daha da yumuşak olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025