Açma Tarifi
Açma tarifi: Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet orta boy
Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1 paket yaş maya (21 g)
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 50 gram tereyağı
Açma tarifi nasıl yapılır?
- Hamurumuz için süt, su, sıvı yağı, şeker, tuz ve mayayı ekleyip elimizle karıştırıyoruz.
- Ardından kontrollü şekilde unumuzu ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Hamurumuzu 1 saat mayalanması için bekletiyoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra bezelere ayırıyoruz.
- Bezelerimizin üzerine parça parça tereyağımızı koyuyoruz.
- Tatlı tabağı büyüklüğünde bezelerimizi elimizle açıyoruz. Tereyağımızda hamurla bütünleşmiş oluyor.
- Fırın tepsimize açmalarımızı dizip 5-10 dakika bekletiyoruz.
- Ayırdığımız yumurta sarısını açmalarımızın üzerine sürüyoruz. Bu sırada 200 derece alt üst ayarda fırınımızı ısıtıyoruz.
- Pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Açma tarifinin püf noktası nedir?
Açmalarınızı fırından çıkarttıktan sonra üzerini nemli bir bez ile örterseniz daha da yumuşak olacaktır.