Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Açma Tarifi

Açma

Açma Tarifi

Açma tarifi: Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 21 gram yaş maya
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Yaş mayayı derin bir kabın içerisine alın, üzerine ılık sütü döküp iyice eritin. Ardından sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Başka bir kapta unu, toz şekeri, tuzu ve mahlebi karıştırın.
  • Unlu karışımı mayalı kaba yavaşça aktarıp iyice yoğurun. Ilık ortamda 45 dakika bekletin.
  • Hamurdan 65 gr'lık bezeler ayırın.
  • Tezgaha un serperek hamuru açın ve içine tereyağı sürüp rulo haline getirin. Kendi etrafında kıvırdıktan sonra simit şekli verin ve tepsiye dizin.
  • 30 dakika daha bekletin.
  • Üzerine yumurta sarısını sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılan 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025