Açma Tarifi
Açma tarifi: Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 21 gram yaş maya
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gram tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)
Açma tarifi nasıl yapılır?
- Yaş mayayı derin bir kabın içerisine alın, üzerine ılık sütü döküp iyice eritin. Ardından sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Başka bir kapta unu, toz şekeri, tuzu ve mahlebi karıştırın.
- Unlu karışımı mayalı kaba yavaşça aktarıp iyice yoğurun. Ilık ortamda 45 dakika bekletin.
- Hamurdan 65 gr'lık bezeler ayırın.
- Tezgaha un serperek hamuru açın ve içine tereyağı sürüp rulo haline getirin. Kendi etrafında kıvırdıktan sonra simit şekli verin ve tepsiye dizin.
- 30 dakika daha bekletin.
- Üzerine yumurta sarısını sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılan 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.