Acılı Ton Beğendi Tarifi
Acılı Ton Beğendi tarifi: Acılı Ton Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Ton Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Acılı Ton Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet kemer patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 160 gram ton balığı (acılı)
Acılı Ton Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların üzerine 1 bıçak yardımı ile delikler açın ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar közleyin.
- Közlediğiniz patlıcanları ortadan ikiye kesip bir kaşık yardımı ile içlerini ayıklayın ve bir bıçak yardımıyla küçük parçalar halinde kesin.
- Tereyağını bir tencerede eritip üstüne tam buğday ununu ekleyin ve iyice kavurun.
- Ununuz kavrulunca sütü azar azar ekleyerek kıvam alıncaya kadar bir çırpıcı yardımı ile orta ateşte sürekli karıştırın.
- Koyu bir kıvam alan sosun içine közlediğiniz patlıcanları, tuz ve karabiberi ekleyip 3-4 dakika kısık ateşte pişirin. Artık beğendiğiniz hazır.
- Patlıcan beğendiyi çukur tabağa alıp üzerine acılı ton balığınızı ekleyip üstüne maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.