Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acılı Ton Beğendi Tarifi

Acılı Ton Beğendi

Acılı Ton Beğendi Tarifi

Acılı Ton Beğendi tarifi: Acılı Ton Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Ton Beğendi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acılı Ton Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 160 gram ton balığı (acılı)

Acılı Ton Beğendi tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanların üzerine 1 bıçak yardımı ile delikler açın ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar közleyin.
  • Közlediğiniz patlıcanları ortadan ikiye kesip bir kaşık yardımı ile içlerini ayıklayın ve bir bıçak yardımıyla küçük parçalar halinde kesin.
  • Tereyağını bir tencerede eritip üstüne tam buğday ununu ekleyin ve iyice kavurun.
  • Ununuz kavrulunca sütü azar azar ekleyerek kıvam alıncaya kadar bir çırpıcı yardımı ile orta ateşte sürekli karıştırın.
  • Koyu bir kıvam alan sosun içine közlediğiniz patlıcanları, tuz ve karabiberi ekleyip 3-4 dakika kısık ateşte pişirin. Artık beğendiğiniz hazır.
  • Patlıcan beğendiyi çukur tabağa alıp üzerine acılı ton balığınızı ekleyip üstüne maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025