Acılı Pirinç Keki Tarifi
Acılı Pirinç Keki tarifi: Acılı Pirinç Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Pirinç Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Acılı Pirinç Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pirinç Keki İçin:
- 200 gram pirinç unu
- 200 mililitre kaynar su
- 1 çay kaşığı tuz
Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1/2 paket sosis
Üzeri için:
- 2 dal yeşil soğan
- 1 çay bardağı mozzarella peyniri (rendelenmiş)
Acılı Pirinç Keki tarifi nasıl yapılır?
- Pirinç ununa kaynar suyu yavaş yavaş ekleyelim. Eklerken spatula yardımıyla karıştıralım. Hamur kıvamına gelince yoğuralım.
- Hamuru ısıya dayanıklı streç veya kapak yardımıyla hafif açıklık kalacak şekilde kapatalım. Mikrodalga fırında 2 dakika boyunca pişirelim.
- Hamuru spatula yardımıyla ezelim. Hafif elimizle de yoğuralım. Bu işlemi 3 defa gerçekleştirelim.
- Tezgaha susam yağı veya çiçek yağı dökelim. Hamuru tezgaha alalım. Bir plastik bardak yardımıyla hamuru 20-25 dakika boyunca dövelim. 15-20 dakika boyunca da el ile yoğuralım. Sakız kıvamında olmalı.
- Hamura şekil vermek için hamuru silindir hale getirelim. Eşit boylarda keselim. Sosumuzu pişirene kadar pirinç keklerini hafif yağlayıp buzdolabına kaldıralım.
- Sosu için sosis hariç tüm malzemeleri ekleyelim. Sos kaynayınca sosisleri ekleyelim. Sosisler hafif pişince pirinç keklerini ekleyelim. 10 dakika orta ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
Acılı Pirinç Keki tarifinin püf noktası nedir?
Pirinç keklerini buzdolabında 2-3 gün, buzlukta 3-4 ay boyunca saklayabilirsiniz. Keklerin yapışmaması için hafif yağlamayı unutmayalım. Hamurunuz yeterli yumuşaklığa, esnekliğe ulaşmazsa tencereye hamur kabınızı geçmeyecek kadar kaynar su koyup 15 dakika daha pişirebilirsiniz. Pirinç türüne göre su alımı değişebiliyor.