Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acılı Pırasa Yemeği Tarifi

Acılı Pırasa Yemeği

Acılı Pırasa Yemeği Tarifi

Acılı Pırasa Yemeği tarifi: Acılı Pırasa Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Pırasa Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acılı Pırasa Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6-7 ince dal pırasa
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 su bardağı ilikli kemik suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Acılı Pırasa Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Küp küp kesilmiş soğanları ve sarımsakları zeytinyağında kavuruyoruz.
  • Verevli olarak ince ince kestiğimiz havuçları ekleyip 2-3 dakika daha soteliyoruz.
  • Salçaları ekleyip sotelemeye 2-3 dakika daha devam ediyoruz.
  • Verevli kestiğimiz (orta kalınlıkta) pırasaları da ekleyip 2-3 tur çeviriyoruz.
  • Rende domates ve kemik suyunu ilave ediyoruz. Üzerini biraz geçene kadar da su ekliyoruz.
  • Tuzunu ilave edip altını kısıp pırasalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Ben düdüklü de 10 dakika pişirdim ancak düdüklüler markaya göre fark edebiliyor.
  • Acı oranına göre üzerine pul biber ekleyebilir, süzme yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025