Acılı Pırasa Yemeği Tarifi
Acılı Pırasa Yemeği tarifi: Acılı Pırasa Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Pırasa Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Acılı Pırasa Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6-7 ince dal pırasa
- 3 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı rendelenmiş domates
- 1 su bardağı ilikli kemik suyu
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Acılı Pırasa Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Küp küp kesilmiş soğanları ve sarımsakları zeytinyağında kavuruyoruz.
- Verevli olarak ince ince kestiğimiz havuçları ekleyip 2-3 dakika daha soteliyoruz.
- Salçaları ekleyip sotelemeye 2-3 dakika daha devam ediyoruz.
- Verevli kestiğimiz (orta kalınlıkta) pırasaları da ekleyip 2-3 tur çeviriyoruz.
- Rende domates ve kemik suyunu ilave ediyoruz. Üzerini biraz geçene kadar da su ekliyoruz.
- Tuzunu ilave edip altını kısıp pırasalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Ben düdüklü de 10 dakika pişirdim ancak düdüklüler markaya göre fark edebiliyor.
- Acı oranına göre üzerine pul biber ekleyebilir, süzme yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.