Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acılı Mantarlı Börülce Tarifi

Acılı Mantarlı Börülce

Acılı Mantarlı Börülce Tarifi

Acılı Mantarlı Börülce tarifi: Acılı Mantarlı Börülce için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Mantarlı Börülce nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acılı Mantarlı Börülce yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı börülce fasulye
  • 350 gram kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet meksika biberi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Pişirmek için:

  • 1 adet Pişirici

Acılı Mantarlı Börülce tarifi nasıl yapılır?

  • Temizlenmiş mantarlarınızı dilimleyin.
  • Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı Et Sote modunda çalıştırın.
  • Hemen ardından dilimlenmiş mantarları sıvı yağla birlikte Vestel Ziyafet’in tenceresine alın ve suyunu salıp çekene dek soteleyin.
  • Üzerine doğranmış Meksika biberi, sarımsak ve soğanı ekleyip 10 dakika kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 2 dakika daha kavurun.
  • Börülce, tuz, karabiber, defne yaprağı ve suyunu ekleyip kapağını kapatın.
  • Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 9 numaralı Bakliyat moduna alın ve geri sayım başladıktan sonra 25 dakika geçene dek pişirin.
  • Buhar tahliyesini yaptığınıza emin olduktan sonra kapağını açın. Servis tabağına alıp servis edin. Ziyafet olsun.

Acılı Mantarlı Börülce tarifinin püf noktası nedir?

Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025