Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acılı Karnabahar Tarifi

Acılı Karnabahar

Acılı Karnabahar Tarifi

Acılı Karnabahar tarifi: Acılı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Karnabahar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acılı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 5 yemek kaşığı acı sos
  • 1/4 demet maydanoz
  • 4 dal taze soğan

Acılı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharın kalın saplarını ayırıp baş parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • Un ve tüm baharatları iyice harmanlayın ve maden suyu ekleyerek topak kalmayacak şekilde karıştırın. Karışımınız biraz sıvı olursa un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Boza kıvamında olmalı.
  • Karnabaharları karışıma bulayın fazlasını süzün ve tek tek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerine ekmek kırıntısı serperek 180-200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Dışlarının iyice kızarması için her 5 dakikada bir fırının kapağını açın ve biriken buharı çıkartın.
  • Kızaran karnabaharları acı sos ile bulayın. Kıyılmış taze soğan ve maydanoz ile servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025