Acılı Karnabahar Tarifi
Acılı Karnabahar tarifi: Acılı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Acılı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı maden suyu
- 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
- 5 yemek kaşığı acı sos
- 1/4 demet maydanoz
- 4 dal taze soğan
Acılı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharın kalın saplarını ayırıp baş parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.
- Un ve tüm baharatları iyice harmanlayın ve maden suyu ekleyerek topak kalmayacak şekilde karıştırın. Karışımınız biraz sıvı olursa un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Boza kıvamında olmalı.
- Karnabaharları karışıma bulayın fazlasını süzün ve tek tek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerine ekmek kırıntısı serperek 180-200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Dışlarının iyice kızarması için her 5 dakikada bir fırının kapağını açın ve biriken buharı çıkartın.
- Kızaran karnabaharları acı sos ile bulayın. Kıyılmış taze soğan ve maydanoz ile servis edebilirsiniz.