Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acılı Kanat Tarifi

Acılı Kanat

Acılı Kanat Tarifi

Acılı Kanat tarifi: Acılı Kanat için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Kanat nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acılı Kanat yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram tavuk kanadı
  • 2 yemek kaşığı karabuğday unu (herhangi bir un da olur)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Acı sos için:

  • 2-3 yemek kaşığı acı sos
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı soğan tozu
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Acılı Kanat tarifi nasıl yapılır?

  • Önce kuru malzemeleri güzelce karıştırın ve kanatları da ekleyin. Güzelce harmanlayıp fırın telinin üzerine yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın üzerine dizin.
  • Bir miktar zeytinyağı gezdirip 220° derecede fırında kızarana kadar pişirin. Onlar pişerken sosu hazırlayın.
  • Tüm malzemeleri ocakta 2-3 dakika fokurdatın. Kızaran tavukları derin cam bir kaseye transfer edip üzerine hazırladığınız acı sosu gezdirip güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına aktarıp üzerine susam ve taze soğan serpiştirip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025