Acılı Kanat Tarifi
Acılı Kanat tarifi: Acılı Kanat için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Kanat nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Acılı Kanat yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tavuk kanadı
- 2 yemek kaşığı karabuğday unu (herhangi bir un da olur)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Acı sos için:
- 2-3 yemek kaşığı acı sos
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
- 1 tatlı kaşığı soğan tozu
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Acılı Kanat tarifi nasıl yapılır?
- Önce kuru malzemeleri güzelce karıştırın ve kanatları da ekleyin. Güzelce harmanlayıp fırın telinin üzerine yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın üzerine dizin.
- Bir miktar zeytinyağı gezdirip 220° derecede fırında kızarana kadar pişirin. Onlar pişerken sosu hazırlayın.
- Tüm malzemeleri ocakta 2-3 dakika fokurdatın. Kızaran tavukları derin cam bir kaseye transfer edip üzerine hazırladığınız acı sosu gezdirip güzelce karıştırın.
- Servis tabağına aktarıp üzerine susam ve taze soğan serpiştirip servis edin.