Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme

Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme tarifi: Acılı Ezme için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Ezme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acılı Ezme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet büyük boy domates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 6 adet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Acılı Ezme tarifi nasıl yapılır?

  • Küçük bir kaseye biber salçası, taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, nar ekşi ve baharatları ekleyin.
  • İyice karıştırarak malzemelerin bir araya gelmesini sağlayın. 
  • Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra 4 eşit parçaya bölün. İçindeki çekirdekleri ve sulu kısmı çıkarın ve çok küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz maydanoz ve taze soğanları incecik kıyın. Sarımsakları rendeleyin. 
  • Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın. 
  • Hazırladığınız acılı ezmeyi arzuya göre soğuk olarak taze taze sevdiklerinizle paylaşın.

Acılı Ezme tarifinin püf noktası nedir?

Domatesler mevsiminde, büyük boy ve sulu olursa hazırladığınız meze de o kadar lezzetli olur. Mezenin yapımında yer alan tüm malzemeleri incecik kıyın, mutfak robotundan geçirmeyin.

Acılı Ezme tarifi için servis önerisi

Kullandığınız zeytinyağı, limon suyu, acı biber ve nar ekşisi miktarını arzu ettiğiniz oranda azaltıp artırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025