Acılı Ezme Tarifi
Acılı Ezme tarifi: Acılı Ezme için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Ezme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Acılı Ezme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 10-12 dal maydanoz
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı nane
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Acılı Ezme tarifi nasıl yapılır?
- Bütün malzemeleri minik minik doğrayıp hazırlayabileceğiniz gibi mutfak robotu da tercih edilebilir. Soğan ve maydanoz hariç diğer malzemeler iri iri doğranıp hepsi ayrı ayrı mutfak robotundan geçirilir. Çok fazla püre gibi olmasın. Malzemeler hafif diri kalsın.
- Geniş bir kaseye alınır. Soğan minik küpler halinde, maydanoz ise ince ince kıyılır. Diğer malzemelere eklenir.
- Sosu için salçalar baharatlar ve diğer bütün malzemeler ayrı bir kasede karıştırılır. İyice özleşince sebzeler kaseye aktarılır. 10-15 dakika dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Acılı Ezme tarifinin püf noktası nedir?
Tuz ve acı miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Domatesler ne kadar güzel olursa ezme de o şekilde lezzetli olacaktır.