Acılı Ekşili Çorba Tarifi
Acılı Ekşili Çorba tarifi: Acılı Ekşili Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Ekşili Çorba nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Acılı Ekşili Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 10-12 yaprak lahana
- 3/4 çay bardağı soya sos
- 1/2 çay bardağı beyaz sirke
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı pul biber
- 1 adet zencefil
- 3 yemek kaşığı sarımsak tozu
- 8-10 adet mantar
- 100 gram tavuk
- 1,5 litre tavuk suyu ve su karışımı
Acılı Ekşili Çorba tarifi nasıl yapılır?
- Acı sos için öncelikle zeytinyağı, taze zencefil rendesi, 2 kaşık sarımsak tozu ve pul biberler kızdırılır. Biberler kararmadan ateşten alınır.
- Lahana ve tavuk ayrı kaplarda haşlanır. Lahanalar yumuşamaya yakınken alınır, çorbayla bir daha kaynatılacak.
- Tavuklar didiklenir, havuç ve kabak ince uzun dilimlenir. Lahanalar ince ince kesilir, mantarlar da inceltilir.
- Tencereye acı sosun zeytinyağından 1 kaşık alınır, 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi ve 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu, kokusu çıkana kadar çevrilir.
- Sebze suyu, didiklenmiş tavuklar ve tavuk suyu eklenir, sonra sebzeler ilave edilerek kapağı kapalı şekilde 8-10 dakika kontrollü şekilde kaynatılır.
- Kaynamaya başladığında soya, hazırlamış olduğumuz acı sos ve sirke ilave edilir.
- Mısır nişastası, bir çay bardağı soğuk su ile açılır ve kaynayan çorbaya dikkatlice ilave edilir.
- Tercihen servis ederken üzerine taze soğan eklenebilir. Afiyet olsun.
Acılı Ekşili Çorba tarifinin püf noktası nedir?
Mısır nişastası soğuk su ile açılmalıdır. Dilenirse 1 yumurta çırpılıp çorbaya ilave edilerek lezzeti katlanabilir.