Acılı Çıtır Tavuk Dürüm Tarifi
Acılı Çıtır Tavuk Dürüm tarifi: Acılı Çıtır Tavuk Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Çıtır Tavuk Dürüm nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Acılı Çıtır Tavuk Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çıtır tavuk için:
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 250 gram tavuk göğsü (doğranmış, haşlanmış)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı acı sos
- 2 su bardağı mısır gevreği (dövülmüş)
Dürüm için:
- 1 adet mor lavaş (herhangi bir lavaş da olur)
- 1 tatlı kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 avuç göbek marul (ince kıyılmış)
Acılı Çıtır Tavuk Dürüm tarifi nasıl yapılır?
- Un, galeta unu, tuz, sarımsak, karabiber ve toz kırmızı biberi bir kaseye alın ve karıştırın.
- Doğranmış ve haşlanmış tavuk göğüslerini bu karışımın içerisine alın. Güzelce harmanlayın.
- Farklı bir kaseye; yumurta, yoğurt ve acı sosu alın. Güzelce çırpın.
- Harmanladığınız tavukları, yumurtalı karışımın içerisine aktarın. Güzelce karıştırın ve bütün tavukların sosla buluşmasını sağlayın.
- Bir spatula yardımıyla her bir soslu tavuğu, mısır gevreği dolu bir kabın içerisine alın ve mısır gevreğine bulayın.
- Kızdırılmış sıvı yağın içerisine hazırladığınız tavukları aktarın. Arkalı önlü kızartarak pişirin. Bir kenara alın.
- Mor lavaşı (herhangi bir lavaş da olur) tezgaha alın. İçerisine acı sos sürün.
- Sosun üzerine ince doğranmış göbek marulu serin. Bir yemek kaşığı kadar mayonez sıkın.
- Çıtır tavukları doğrayarak dürüm ortasına yerleştirin.
- Güzelce sardıktan sonra ortadan ikiye keserek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.