Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acılı Çıtır Nohut Tarifi

Acılı Çıtır Nohut

Acılı Çıtır Nohut Tarifi

Acılı Çıtır Nohut tarifi: Acılı Çıtır Nohut için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Çıtır Nohut nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acılı Çıtır Nohut yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • 2 çay kaşığı (silme) acı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı (silme) karabiber
  • 1 çay kaşığı (silme) kimyon
  • 1 çay kaşığı (silme) kekik
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Acılı Çıtır Nohut tarifi nasıl yapılır?

  • Haşlanmış nohutları bir tepsiye dizin.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir çay kaşığı tuz gezdirip iyice karıştırın.
  • 180 derecede 20 dakika, ara sıra karıştırarak istediğiniz çıtırlığa gelinceye kadar nohutlarınızı pişirin.
  • Baharatları küçük bir kasede iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız nohutların üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Acılı Çıtır Nohut tarifinin püf noktası nedir?

Baharatları, nohutları pişirdikten sonra ekleyin ki baharatlar yanmasın.

Acılı Çıtır Nohut tarifi için servis önerisi

Yanına bir bardak ayranla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025