Acılı Cips Tarifi
Acılı Cips tarifi: Acılı Cips için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Cips nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Acılı Cips yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet  tortilla
 - 5 yemek kaşığı  sıvı yağ
 - 5 yemek kaşığı  su
 - 1 adet küçük boy  soğan suyu (rendelenip sıkılmış)
 - 1 adet  sarımsak (varsa 1 çay kaşığı sarımsak tozu)
 - 1 tatlı kaşığı  domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı  biber salçası
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  zerdeçal
 - 1 çay kaşığı  kırmızı toz biber
 - 1 çay kaşığı  pul biber
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 - 1 çay kaşığı  kimyon
 - 1 çay kaşığı  nane
 
Acılı Cips tarifi nasıl yapılır?
- Yufkaları üst üste koyup önce dikey kesiyoruz. Her bir sütunu üçgen oluşturarak kesiyoruz.
 - Sos için tüm malzemeleri bir kasede güzelce karıştırıyoruz ve üçgen kestiğimiz yufkalarla harmanlıyoruz.
 - Yufkaları çok ezmemeye çalışıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye özenle diziyoruz.
 - Fırını 170 derecede önceden ısıtıyoruz. Fanlı ayardaydı benimki.
 - 10. dakikadan sonra başında bekledim ve doku testinden sonra fırından aldım. Kesinlikle kontrollü pişirin. Afiyet olsun.