Acılı Cips Tarifi
Acılı Cips tarifi: Acılı Cips için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Cips nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Acılı Cips yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet tortilla
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı su
- 1 adet küçük boy soğan suyu (rendelenip sıkılmış)
- 1 adet sarımsak (varsa 1 çay kaşığı sarımsak tozu)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
Acılı Cips tarifi nasıl yapılır?
- Yufkaları üst üste koyup önce dikey kesiyoruz. Her bir sütunu üçgen oluşturarak kesiyoruz.
- Sos için tüm malzemeleri bir kasede güzelce karıştırıyoruz ve üçgen kestiğimiz yufkalarla harmanlıyoruz.
- Yufkaları çok ezmemeye çalışıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye özenle diziyoruz.
- Fırını 170 derecede önceden ısıtıyoruz. Fanlı ayardaydı benimki.
- 10. dakikadan sonra başında bekledim ve doku testinden sonra fırından aldım. Kesinlikle kontrollü pişirin. Afiyet olsun.