Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acılı Bulgur Pilavı Tarifi

Acılı Bulgur Pilavı

Acılı Bulgur Pilavı Tarifi

Acılı Bulgur Pilavı tarifi: Acılı Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Acılı Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acılı Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1,5 su bardağı su

Acılı Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını tencereye alıp eritin. Yemeklik doğradığınız soğanlar ekleyin ve kavurun.
  • Kavrulan soğanları salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sarımsakları ince ince doğrayıp ekleyin.
  • İsot ve tuzu ekleyin.
  • Bulguru ekleyin ve tüm malzemeyi kavurun.
  • Önce et suyunu daha sonra suyu ekleyin ve kapağını kapatın. Bulgurlar suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.

Acılı Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

En önemli püf noktası bütün malzemeyi iyice kavurmak. Döküm bir tencerede yaparsanız daha da lezzetli olacaktır


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025