Açık Tost Tarifi
Açık Tost tarifi: Açık Tost için gerekli malzemeler nelerdir? Açık Tost nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Açık Tost yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 adet büyük boy bazlama ekmeği (ikiye bölünmüş)
- 8 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 12 dilim sucuk (pişmiş)
- 6 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
- 3-4 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)
Açık Tost tarifi nasıl yapılır?
- Domates salçası, zeytinyağı, pul biber, kekik ve sarımsağı küçük bir kasede karıştırın.
- Bazlama ekmeğine bu karışımdan sürün ve 4 eşit parçaya kesin.
- Bir tanesinin üzerine 2 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri serin. Üzerine 3 dilim pişmiş sucuk koyun.
- Cherry domateslerden dilimlenmiş halde 1-2 tane koyun.
- En son üzerin doğranmış maydanozdan bir tutam kadar serpin.
- Diğer bazlama ekmeklerini de aynı şekilde hazırlayın.
- Tost makinesine tostları yerleştirin ve üzerini kapatın. Yüksek ısıda 5 dakika kadar pişirin.
- Kızardıktan sonra makineden alın ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.
Açık Tost tarifinin püf noktası nedir?
Arzu ettiğiniz peynir ve şarküteri çeşitlerini kullanarak da açık tost hazırlayabilirsiniz.