Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Açık Tost Tarifi

Açık Tost

Açık Tost Tarifi

Açık Tost tarifi: Açık Tost için gerekli malzemeler nelerdir? Açık Tost nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Açık Tost yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet büyük boy bazlama ekmeği (ikiye bölünmüş)
  • 8 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 12 dilim sucuk (pişmiş)
  • 6 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
  • 3-4 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)

Açık Tost tarifi nasıl yapılır?

  • Domates salçası, zeytinyağı, pul biber, kekik ve sarımsağı küçük bir kasede karıştırın.
  • Bazlama ekmeğine bu karışımdan sürün ve 4 eşit parçaya kesin.
  • Bir tanesinin üzerine 2 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri serin. Üzerine 3 dilim pişmiş sucuk koyun.
  • Cherry domateslerden dilimlenmiş halde 1-2 tane koyun.
  • En son üzerin doğranmış maydanozdan bir tutam kadar serpin.
  • Diğer bazlama ekmeklerini de aynı şekilde hazırlayın.
  • Tost makinesine tostları yerleştirin ve üzerini kapatın. Yüksek ısıda 5 dakika kadar pişirin.
  • Kızardıktan sonra makineden alın ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.

Açık Tost tarifinin püf noktası nedir?

Arzu ettiğiniz peynir ve şarküteri çeşitlerini kullanarak da açık tost hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025