Açık Tost Tarifi
Açık Tost tarifi: Açık Tost için gerekli malzemeler nelerdir? Açık Tost nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
7 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Açık Tost yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/4 adet bazlama ekmeği (ikiye bölünmüş)
- 1/2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 4 dilim sucuk (kızartılmış)
- 1 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
Açık Tost tarifi nasıl yapılır?
- Tostun sosunu hazırlamak için; bir kasede domates salçası, sarımsak, zeytinyağı, kekik ve pul biberi karıştırın.
- Çeyrek bazlama ekmeğini ortadan ikiye bölün ve hazırladığınız salçalı sosu iki bazlama ekmeğine de sürün.
- Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri, kızarmış sucuk, ikiye bölünmüş cherry domates ve bir tutam kıyılmış maydanozu da serpiştirip açık tostları tost makinesine yerleştirin.
- Tost makinesini en yüksek ısıda çalıştırın ve kaşar peynirleri eriyip kızarmaya başlayana kadar tost makinesinin kapaklarını açmayın.
- Kaşar peynirinin eriyip cızırdama sesi çıktığında tostlarınız hazır demektir. Soğumadan afiyetle tüketin.