Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Açık Tost Tarifi

Açık Tost

Açık Tost Tarifi

Açık Tost tarifi: Açık Tost için gerekli malzemeler nelerdir? Açık Tost nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Açık Tost yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sosu İçin:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/4 adet bazlama ekmeği (ikiye bölünmüş)
  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 4 dilim sucuk (kızartılmış)
  • 1 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz

Açık Tost tarifi nasıl yapılır?

  • Tostun sosunu hazırlamak için; bir kasede domates salçası, sarımsak, zeytinyağı, kekik ve pul biberi karıştırın.
  • Çeyrek bazlama ekmeğini ortadan ikiye bölün ve hazırladığınız salçalı sosu iki bazlama ekmeğine de sürün.
  • Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri, kızarmış sucuk, ikiye bölünmüş cherry domates ve bir tutam kıyılmış maydanozu da serpiştirip açık tostları tost makinesine yerleştirin.
  • Tost makinesini en yüksek ısıda çalıştırın ve kaşar peynirleri eriyip kızarmaya başlayana kadar tost makinesinin kapaklarını açmayın.
  • Kaşar peynirinin eriyip cızırdama sesi çıktığında tostlarınız hazır demektir. Soğumadan afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025