Acı Tatlı Sos Tarifi
Acı Tatlı Sos tarifi: Acı Tatlı Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Acı Tatlı Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Acı Tatlı Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet  taze chili biberi
 - 200 gram  toz şeker
 - 200 mililitre  pirinç sirkesi
 - 10 gram  nişasta
 - 50 mililitre  su
 
Acı Tatlı Sos tarifi nasıl yapılır?
- Biberlerin çekirdeklerini ve damarlı kısımlarını ayıklandıktan sonra biberleri brunuaz şekilde doğrayın.
 - Toz şekeri, pirinç sirkesini ve biberleri küçük bir sos tenceresine alın ve kaynaması için ocağa koyun. Karışım kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dk daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
 - Nişastayı su ile açın ardından sos tenceresine yavaşça karıştırarak ilave edin.
 - Su ile açılmış nişasta eklenen karışım kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1-2 dk daha kıvam alması için pişirmeye devam edin.
 - Kıvam alan karışımı soğumaya bırakın. Soğuyan sos yemeğe hazır.
 - Sosu buzdolabında muhafıza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Acı Tatlı Sos tarifinin püf noktası nedir?
Acı biber ile çalıştığımız için eldiven kullanmanızı öneririm. Biberlerin çekirdekleri ayıklanması önemli eğer ayıklamazsanız sosun acı derecesini arttırmış olursunuz. Biberleri rondo da çekmenizi önermiyorum rondoda çekildiği zaman biberler sulanıyor ve lezzet kaybına uğruyor.