Acı-Tatlı Niko Tarifi
Acı-Tatlı Niko tarifi: Acı-Tatlı Niko için gerekli malzemeler nelerdir? Acı-Tatlı Niko nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Acı-Tatlı Niko yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 20 gram  cibez otu
- 20 gram  hardal otu
- 20 gram  turp otu
- 20 gram  zahur otu
- 20 gram  radika
- 20 gram  brokoli yaprağı
- 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 2 diş  sarımsak
- 1/4 adet  orta boy kuru soğan
- 25 gram  rendelenmiş ezine peyniri
- 1/2 yemek kaşığı  kavrulmuş file badem
- 1/2 yemek kaşığı  kavrulmuş file fındık
- 2 adet  yeşil meksika biberi
- 1 tatlı kaşığı  bergama kekiği
Servisi için:
- 1 yemek kaşığı  nar ekşisi
Acı-Tatlı Niko tarifi nasıl yapılır?
- Tüm otları, bir araya getirin. Bir zırh yardımıyla kıyın. Kuru soğan ve sarımsakları çok küçük parçalar halinde doğrayın.
- Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Doğranmış soğan ve sarımsakları, zeytinyağında 1- 2 dakika kadar kavurun.
- Ardından; ince kıyılmış otları ekleyin ve kavurma işlemini 2 dakika daha sürdürün.
- Kavurduğunuz otları soğuması için ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
- Bergama dağ kekiğini ve yeşil Meksika biberlerini incecik kıyın.
- Rendelenmiş Ezine peyniri, kavrulmuş file badem ve file fındık ile soğuyan ot harcını harmanlayın.
- Servis tabağına aldığınız mezeyi, nar ekşisi ilavesi ile bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Acı-Tatlı Niko tarifinin püf noktası nedir?
Otları keskin bir bıçak ile ya da zırhta kıyın. Mutfak robotundan geçirmeyin. Bekletmeden kullanın.