Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acı-Tatlı Niko Tarifi

Acı-Tatlı Niko

Acı-Tatlı Niko Tarifi

Acı-Tatlı Niko tarifi: Acı-Tatlı Niko için gerekli malzemeler nelerdir? Acı-Tatlı Niko nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acı-Tatlı Niko yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 20 gram cibez otu
  • 20 gram hardal otu
  • 20 gram turp otu
  • 20 gram zahur otu
  • 20 gram radika
  • 20 gram brokoli yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1/4 adet orta boy kuru soğan
  • 25 gram rendelenmiş ezine peyniri
  • 1/2 yemek kaşığı kavrulmuş file badem
  • 1/2 yemek kaşığı kavrulmuş file fındık
  • 2 adet yeşil meksika biberi
  • 1 tatlı kaşığı bergama kekiği

Servisi için:

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Acı-Tatlı Niko tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm otları, bir araya getirin. Bir zırh yardımıyla kıyın. Kuru soğan ve sarımsakları çok küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Doğranmış soğan ve sarımsakları, zeytinyağında 1- 2 dakika kadar kavurun.
  • Ardından; ince kıyılmış otları ekleyin ve kavurma işlemini 2 dakika daha sürdürün.
  • Kavurduğunuz otları soğuması için ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
  • Bergama dağ kekiğini ve yeşil Meksika biberlerini incecik kıyın.
  • Rendelenmiş Ezine peyniri, kavrulmuş file badem ve file fındık ile soğuyan ot harcını harmanlayın.
  • Servis tabağına aldığınız mezeyi, nar ekşisi ilavesi ile bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Acı-Tatlı Niko tarifinin püf noktası nedir?

Otları keskin bir bıçak ile ya da zırhta kıyın. Mutfak robotundan geçirmeyin. Bekletmeden kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025