Acı Tatlı Çıtır Tavuk Tarifi
Acı Tatlı Çıtır Tavuk tarifi: Acı Tatlı Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Acı Tatlı Çıtır Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Acı Tatlı Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Marinesi için:
- 1 tatlı kaşığı  karabiber
 - 1 tatlı kaşığı  zencefil
 - 1 tatlı kaşığı  sarımsak (kıyılmış)
 - 2 yemek kaşığı  süt
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 1 kilogram  tavuk göğsü
 
Harç için:
- 1/2 su bardağı  un
 - 1/2 su bardağı  mısır nişastası (veya patates nişastası)
 - 1 tatlı kaşığı  karbonat
 - 1 çay kaşığı  tuz
 
Sos için:
- 1 tatlı kaşığı  mısır nişastası
 - 2 çay kaşığı  su
 - 1 tatlı kaşığı  domates püresi
 - 1 tatlı kaşığı  biber salçası (varsa Kore acı biber salçası)
 - 1 yemek kaşığı  soya sosu
 - 1 yemek kaşığı  beyaz sirke
 - 1 tatlı kaşığı  esmer şeker
 - 1 yemek kaşığı  ketçap
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1/2 çay kaşığı  karabiber
 - 1 çay kaşığı  pul biber
 
Acı Tatlı Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları kuşbaşından biraz büyük kesin.
 - Marine işlemi için sarımsak, toz zencefil, karabiber, tuz ve sütü ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Tavuğumuzu 30 dakikalığına buzdolabına kaldırıyoruz.
 - Pane harcı için tüm malzemeleri karıştırıp daha sonra marine ettiğimiz tavukların üstüne ekliyoruz. Malzemeleri önceden karıştırıp eklemek tavuğun daha çıtır olmasını sağlıyor.
 - Derin, kızgın yağda tavukları kızartıyoruz. Kızartma işlemi bittikten sonra yağı dinlendirip ikinci kez tavukları kızartıyoruz. Bu yönteme “double frying” diyoruz.
 - Tavuğun sosu için öncelikle nişastayı su ile açıyoruz ve diğer tüm malzemeleri ekliyoruz. Yoğun kıvamlı bir sos olmalı. Sosu tencerede pişirelim. Bu esnada sweet chili sosu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Acı Tatlı Çıtır Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavukların çıtır olmasını sağlayan iki püf noktası var. Biri pane harcını ayrı bir kapta karıştırıp sonrasında tavuklara eklemek. Diğeri ‘double frying’ dediğimiz iki kez kızartmak. Tavuklar ilk kızartma işleminden sonra çıtır olabilir ama sos döküldükten sonra yumuşayacaktır. Bu yüzden yağ dinlendikten sonra ikinci kızartma işlemini gerçekleştiriyoruz. Tavuğa acılığı veren gochujang Kore acı biber salçası yerine normal biber salçası da kullanabilirsiniz.