Acı Biberli Kurabiye Tarifi
Acı Biberli Kurabiye tarifi: Acı Biberli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Acı Biberli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Acı Biberli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 2,5 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri İçin:
Acı Biberli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Derin bir kaseye oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, yumurta, sirke, tuz ve toz şeker ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
- Karıştırdığınız malzemelerin üzerine unu ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Üzerine toz kırmızı biber ve pul biber de ekleyip tekrar yoğurun.
- Hamuru tezgaha alın ve iki parçaya bölüp oklava veya merdane ile açın.
- Dilediğiniz kalıpla keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine çörekotu serpiştirdikten sonra önceden ıstılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.