Acı Biber Reçeli Tarifi
Acı Biber Reçeli tarifi: Acı Biber Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Acı Biber Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Acı Biber Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet kırmızı acı biber
- 8 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı bal
- 1/2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 adet limonun suyu
Acı Biber Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Biberlerin hepsini yıkayın ve ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin.
- Tüm biberleri küp küp doğrayın.
- Reçeli yapacağınız tencereye şekeri ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve 2-3 saat şekerle sulandırın.
- Kısık ateşte ölçülü suyu ekleyerek kaynatın.
- Kaynayan reçele balı ekleyin, limon suyunu sıkın ve özleşmesi için 4-5 dakika daha kaynatın.
- Kavanoza alın ve hafif ılındıktan sonra kapağını kapatın. Ters çevirin ve oda sıcaklığında soğutun. İşte bu kadar, afiyetler olsun.
Acı Biber Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz acısını alması için 1 saat suda bekletip suyunu süzebilirsiniz. Limon suyu ve bal bu reçel için daha kıvamlı bir öz elde etmeye yardımcı olacaktır.