Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acı Biber Reçeli Tarifi

Acı Biber Reçeli

Acı Biber Reçeli Tarifi

Acı Biber Reçeli tarifi: Acı Biber Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Acı Biber Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acı Biber Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet kırmızı acı biber
  • 8 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1/2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 adet limonun suyu

Acı Biber Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Biberlerin hepsini yıkayın ve ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin.
  • Tüm biberleri küp küp doğrayın.
  • Reçeli yapacağınız tencereye şekeri ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve 2-3 saat şekerle sulandırın.
  • Kısık ateşte ölçülü suyu ekleyerek kaynatın.
  • Kaynayan reçele balı ekleyin, limon suyunu sıkın ve özleşmesi için 4-5 dakika daha kaynatın.
  • Kavanoza alın ve hafif ılındıktan sonra kapağını kapatın. Ters çevirin ve oda sıcaklığında soğutun. İşte bu kadar, afiyetler olsun.

Acı Biber Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz acısını alması için 1 saat suda bekletip suyunu süzebilirsiniz. Limon suyu ve bal bu reçel için daha kıvamlı bir öz elde etmeye yardımcı olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025