Acı Biber Reçeli Tarifi
Acı Biber Reçeli tarifi: Acı Biber Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Acı Biber Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Acı Biber Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet  kırmızı acı biber
 - 8 adet  kırmızı kapya biber
 - 1 yemek kaşığı  bal
 - 1/2 su bardağı  su
 - 1,5 su bardağı  şeker
 - 1/2 adet  limonun suyu
 
Acı Biber Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Biberlerin hepsini yıkayın ve ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin.
 - Tüm biberleri küp küp doğrayın.
 - Reçeli yapacağınız tencereye şekeri ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve 2-3 saat şekerle sulandırın.
 - Kısık ateşte ölçülü suyu ekleyerek kaynatın.
 - Kaynayan reçele balı ekleyin, limon suyunu sıkın ve özleşmesi için 4-5 dakika daha kaynatın.
 - Kavanoza alın ve hafif ılındıktan sonra kapağını kapatın. Ters çevirin ve oda sıcaklığında soğutun. İşte bu kadar, afiyetler olsun.
 
Acı Biber Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz acısını alması için 1 saat suda bekletip suyunu süzebilirsiniz. Limon suyu ve bal bu reçel için daha kıvamlı bir öz elde etmeye yardımcı olacaktır.