Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Acem Pilavı Tarifi

Acem Pilavı

Acem Pilavı Tarifi

Acem Pilavı tarifi: Acem Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Acem Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Acem Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram kuşbaşı dana eti
  • 2-3 adet küçük boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1-2 damla limon suyu

Acem Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Kuşbaşı etleri kızgın tencereye atin ve biraz kavurun daha sonra etin üstünü geçecek kadar su koyun.
  • Etler suyunu çekince tuzunu ekleyip altını kapatın.
  • Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya sıvı yağı koyun soğanları kavurun.
  • Diğer yandan havuçları uzun ince doğrayın, soğanların üstüne ekleyin.
  • Havuçlar pişmeye yakin pirinci ekleyin 1 dakika kavurun.
  • Suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Pişirmeye bırakın.
  • Pişen pilavı servis tabağına alıp üstüne eti ilave edin. Afiyet olsun.

Acem Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Pilavı pişirdikten sonra üzerine kağıt havlu koyun demlendirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025