Acem Pilavı Tarifi
Acem Pilavı tarifi: Acem Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Acem Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 tabaklık
Acem Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram kuşbaşı dana eti
- 2-3 adet küçük boy havuç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1-2 damla limon suyu
Acem Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Kuşbaşı etleri kızgın tencereye atin ve biraz kavurun daha sonra etin üstünü geçecek kadar su koyun.
- Etler suyunu çekince tuzunu ekleyip altını kapatın.
- Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya sıvı yağı koyun soğanları kavurun.
- Diğer yandan havuçları uzun ince doğrayın, soğanların üstüne ekleyin.
- Havuçlar pişmeye yakin pirinci ekleyin 1 dakika kavurun.
- Suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Pişirmeye bırakın.
- Pişen pilavı servis tabağına alıp üstüne eti ilave edin. Afiyet olsun.
Acem Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Pilavı pişirdikten sonra üzerine kağıt havlu koyun demlendirin.