Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Abant Kebabı Tarifi

Abant Kebabı

Abant Kebabı Tarifi

Abant Kebabı tarifi: Abant Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Abant Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Abant Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet patlıcan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram dana eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 adet mantar
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Abant Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları boydan ikiye kesin.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağını patlıcanların kabuksuz kısımlarına fırça ile sürüp, tuz gezdirerek 220 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Bu sırada eti minik minik doğrayıp, orta-yüksek ısıda zeytinyağı ile birlikte 5 dakika kavurun.
  • Soğan, sarımsak ve biberleri küçük küçük doğrayarak etin üzerine ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
  • Mantarları temizledikten sonra küçük küçük doğrayıp kavrulan et ve sebzelere ekleyin.
  • Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayarak kavrulan et ve sebzelere ekleyin, 3-4 dakika pişirin.
  • Tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Pişirdiğiniz patlıcanların içlerini çatal yardımıyla ezip, ortalarını açın.
  • Hazırladığınız etli ve sebzeli karışımı patlıcanların içlerine eşit bir şekilde paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek üst ayarda 10 dakika kızartın ve afiyetle tüketin.

Abant Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcanları fırında pişirmek yerine derin yağda kızartabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025