Abant Kebabı Tarifi
Abant Kebabı tarifi: Abant Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Abant Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Abant Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patlıcan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gram dana eti
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 4-5 adet mantar
- 2 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Abant Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları boydan ikiye kesin.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağını patlıcanların kabuksuz kısımlarına fırça ile sürüp, tuz gezdirerek 220 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Bu sırada eti minik minik doğrayıp, orta-yüksek ısıda zeytinyağı ile birlikte 5 dakika kavurun.
- Soğan, sarımsak ve biberleri küçük küçük doğrayarak etin üzerine ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
- Mantarları temizledikten sonra küçük küçük doğrayıp kavrulan et ve sebzelere ekleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayarak kavrulan et ve sebzelere ekleyin, 3-4 dakika pişirin.
- Tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Pişirdiğiniz patlıcanların içlerini çatal yardımıyla ezip, ortalarını açın.
- Hazırladığınız etli ve sebzeli karışımı patlıcanların içlerine eşit bir şekilde paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek üst ayarda 10 dakika kızartın ve afiyetle tüketin.
Abant Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları fırında pişirmek yerine derin yağda kızartabilirsiniz.