8 Kaşık Tatlısı Tarifi
8 Kaşık Tatlısı tarifi: 8 Kaşık Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? 8 Kaşık Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
8 Kaşık Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
Keki için:
- 8 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 8 yemek kaşığı un
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
8 Kaşık Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakmalısınız. Şerbet için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayana dek ara ara karıştırarak pişirin.
- Şerbet kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Kek için gerekli olan yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp, mikserle köpürene dek yaklaşık 4 dakika boyunca çırpın.
- Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve kabarıklığını söndürmeden alttan üste doğru hareketlerle kek hamurunu nazikçe karıştırın.
- Yağladığınız bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından aldığınız tatlıyı 3 dk kadar beklettikten sonra soğumuş olan şerbeti üstüne gezdirin.
- Şerbeti tamamen çektikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
8 Kaşık Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbet soğuk, tatlı ise sıcak olmalı.