Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » 8 Kaşık Tatlısı Tarifi

8 Kaşık Tatlısı

8 Kaşık Tatlısı Tarifi

8 Kaşık Tatlısı tarifi: 8 Kaşık Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? 8 Kaşık Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

8 Kaşık Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su

Keki için:

  • 8 adet yumurta
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

8 Kaşık Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakmalısınız. Şerbet için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayana dek ara ara karıştırarak pişirin.
  • Şerbet kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Kek için gerekli olan yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp, mikserle köpürene dek yaklaşık 4 dakika boyunca çırpın.
  • Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve kabarıklığını söndürmeden alttan üste doğru hareketlerle kek hamurunu nazikçe karıştırın.
  • Yağladığınız bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından aldığınız tatlıyı 3 dk kadar beklettikten sonra soğumuş olan şerbeti üstüne gezdirin.
  • Şerbeti tamamen çektikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

8 Kaşık Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Şerbet soğuk, tatlı ise sıcak olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025