4 Yufkayla 40 Adet Börek Tarifi
4 Yufkayla 40 Adet Börek tarifi: 4 Yufkayla 40 Adet Börek için gerekli malzemeler nelerdir? 4 Yufkayla 40 Adet Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
4 Yufkayla 40 Adet Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 250 gram lor peyniri
- 7-8 dal maydanoz
Arası için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı maden suyu
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
4 Yufkayla 40 Adet Börek tarifi nasıl yapılır?
- Yufkalardan birisini alın ve düz bir zemine serin.
- Derince bir kapta karıştırdığınız sıvı yağ ve sodayı bir fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürün.
- Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak dikdörtgen haline getirin. İç harcı için, ayrı bir kapta lor peyniri beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozu karıştırın. Katladığınız yufkanın uzun kenarlarına da sodalı sostan sürün ve hazırladığınız iç harcı serpiştirin
- İki kenarından ortaya doğru yuvarlayın. Ortada buluşturduğunuz iki ruloyu bir bıçak yardımıyla ayırın ve 5 eşit parçaya kesin.
- Böylece bir yufkadan 10 adet börek elde etmiş olacaksınız.
- Bu şekilde tüm yufkaları hazırlayın.
- Yağlanmış bir fırın tepsisine hazırladığınız börekleri yerleştirin ve üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam ve çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis edin. Afiyetler olsun!